POSLUŠAJTE JOHNNYJA CASHA: Objavljena nova pjesma ‘Well Alright’ i izlazi posthumni album

Autor:

Johnny Cash Johnny Cash, amerikanischer Countrysänger und Songschreiber, bei einem Auftritt in Deutschland 1992. American country singer and songwriter Johnny Cash performing in German TV, Germany 1992., Deutschland Copyright: kpa UnitedArchives55004307 EDITORIAL USE ONLY

UnitedArchives

Najavljen je novi posthumni album neobjavljenih pjesama legende countryja Johnnyja Casha. Album ”Songwriter” izlazi 28. lipnja i donosi originalne snimke koje je Cash snimio 1993. samo na akustičnoj gitari, a zatim je pozvao glazbenike s kojima je svirao, primjerice gitarista Martyja Stuarta, pokojnog basista Davea Roea i bubnjara Petea Abbotta kako bi dovršio pjesme. Objavljen je i prvi singl “Well Alright”.

Pjesme na albumu odabrao je John Carter Cash, sin Johnnyja i June Carter Cash koji je i koproducirao album s Davidom Fergusonom. “Nitko ne svira s Cashom bolje od Martyja Stuarta, a Dave Roe je, naravno, surađivao s tatom mnogo godina. Glazbenici su samo pratili tatu, snimali su s njim, kao što je to slučaj s Martyjem i Daveom, mnogo puta, znali su njegovu energiju, njegove pokrete i pustili su ga da ih vodi. Bilo je to samo ponovno sviranje s Johnnyjem. To je bila energija stvaranja”, rekao je John Carter.

Album ima 11 pjesama i donosi prepoznatljivo Cashovo kantautorsko pričanje priča. Osim spomenutih glazbenika, na ”Songwriteru” svoj doprinos dali su Dan Auerbach iz Black Keysa, Vince Gill, Waylon Jennings, Ane Cristine Cash, Matt Combs, Mike Rojas, Russ Pahl, Sam Bacco, Kerry Marx i Harry Stinson.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.