Posljednje počivalište Zlatka Kranjčara bit će u Aleji velikana na Mirogoju

Legendarni nogometaš i trener Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u ponedjeljak u KBC-u Merkur nakon kratke i teške bolesti.

Za njega je u zagrebačkom hotelu Westin u petak, točno u podne, organizirana komemoracija, a nakon toga će uslijediti i sprovod na Mirogoju u Aleji velikana, doznaje Večernji list.

Zlatko Kranjčar rođen je 15. studenog 1956. godine u Zagrebu.

Profesionalnu igračku karijeru započeo je 1973. u zagrebačkom Dinamu u kojem je ostao sljedećih deset godina. Za ‘Modre’ je odigrao 307 utakmica i zabio 125 golova. Bio je ljubimac navijača te jedan od glavnih igrača prilikom osvajanja legendarnog naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine. Prešao je potom u bečki Rapid, gdje je igrao fantastičan nogomet – u 261 utakmici postigao je 98 golova. U Rapidu ostaje do 1990. godine, a onda prelazi prvo u VS St. Pölten pa u SV Wienerfeld.

Za reprezentaciju bivše Jugoslavije Cico je nastupio 11 puta i dao tri gola. Bio je kapetan u prvoj utakmici hrvatske reprezentacije od samostalnosti, 1990. protiv SAD-a. Za Hrvatsku je nastupio dvaput i dao jedan gol.

Nakon igračke karijere vratio se u Dinamo kao trener i vodio Modre do četiri trofeja, a u bogatoj trenerskoj karijeri ističe se i osvojeni naslov prvaka Hrvatske sa Zagrebom 2002. godine. Bio je i hrvatski izbornik, koji je ‘Vatrene’ vodio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Zlatko Kranjčar dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar” 2005. godine. Nakon Miroslava Ćire Blaževića treći je najtrofejniji trener u povijesti GNK Dinamo sa četiri osvojena trofeja.

Komentiraj