Izložba ‘Art Eco/Ravnoteža’ u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH

Autor:

Zdravka Radić: Mahovina na rukama, prsten

“Ekološka svijest širi se svijetom i jača zadnjih pedeset godina, da bi danas infiltrirala u sebi pojmove samoodrživog razvoja, sinergije, holizma, uvažavanja i tolerancije, prilagodbe i nužnosti globalnog jedinstva u održavanju ravnoteže čovjek-priroda. Kao i uvijek, umjetnici intenzivnije od drugih vide probleme, anomalije i ignoriranja bitnih prirodnih zakonitosti te ukazuju na posljedice nemara. Poticanje i promicanje ekološke svijesti u javnosti ugrađeno je u koncept EKO-ART-a, a cijeli se projekt pokazuje poticajnim za autorske ideje i kreacije.

– Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazvati naprednom – pisalo je u pozivu za sudjelovanjem na ovogodišnjoj izložbi EKO ART.

Trećem izdanju ove manifestacije naslovna tema bila je RAVNOTEŽA, ravnoteža u opozitnim parovima funkcija/ludizam, prirodni /umjetni materijali, nedostatak /obilje.

U rasponu od ludičkog do funkcionalnog, od prirodnog do neprirodnog, od minimalizma do pretjeranosti/obilja, autori ove izložbe, njih 27, u različitim su medijima ostvarili visoku estetsku razinu oblikovanja. Ironijom, duhovitošću, promišljenošću i kritičkim razmišljanjem razradili su probleme ekološke ravnoteže kroz oblike nakita, instalacija, tekstilnih ‘crtarija’, preko fotografija do reljefa, haljina i papuča, određujući se prema temi široko, osobno i angažirano“, napisala je kustosica Branka Hlevnjak u predgovoru izložbe.

Art Eco/Ravnoteža

Galerija ULUPUH (Tkalčićeva 14, Grad Zagreb)

29.06. – 27.07.2018.

Autor koncepcije: Davor Klarić

Kustosica i selektorica izložbe: Branka Hlevnjak

Izlažu umjetnici: Ivana Bakal, Carlos Ignacio Bellante, Smiljka Franjić, Igor Galaš, Hrvoje Grgić, Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan, Ruža Hodak, I-GLE (Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović), Nataša Jeletić i Koraljka Kovač, Nataša Knežević, Vesna Kolobarić, Sabina Kolonić, Eva Lumezi, Ana Mihalić, Ivana Mrčela, Zlatko Odrčić, Margareta Peršić, Petra Podnarčuk, Lili Poljak, Zdravka Radić, Katarina Radošević Galić, Dijana Rajković, Milena Rogulj, Maja Strgar Kurečić, Sanja Šebalj, Mario Treščec, Sonja Turner Fegić

Izložba će se moći pogledati do 27. srpnja, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Ana Mihalić: 1000 -1

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.