POSAVEC: “Na političkoj sceni imamo svega, neki su zarobljeni još u 19. stoljeću”

Međimurski župan Matija Posavec jutros je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je govorio o nadolazećim parlamentarnim izborima.

Smatra da još uvijek ima dovoljno vremena za dogovore za izlazak na parlamentarne izbore jer izbori još nisu ni raspisani. “Na parlamentarne izbore ću izaći kao neovisni kandidat, ne idem sa strankom. Postoje tri scenarija. Jedan je da izlazim s vlastitom nezavisnom listom s nezavisnim pojedincima u 3. izbornoj jedinici, drugi – savez stranaka centrističkog građanskog centra u poziciji nezavisnog kandidata, treći – visoko na listi SDP-a kao nezavisni kandidat. Sad je važno složiti se u tome što našoj zemlji treba. Ovaj tjedan će biti ključan za završetak svih razgovora. Dobro je da postoje preslagivanja koja su bolja prije nego nakon izbora”, rekao je.

Dodao je da pregovori s Davorom Bernardićem i Radimirom Čačićem idu u smjeru želje da Sjever Hrvatske dobije snažniji glas, da se “vrijednosti i rezultati Sjevera Hrvatske nametnu ostatku Hrvatske”. Posavec je naglasio da imamo neravnomjerni razvoj Hrvatske, neke sredine više dobivaju, neke više stvaraju, a manje dobivaju. “Želim da se glas sjevera čuje i nametne u vođenju države, u tom smjeru razgovaramo. Što se tiče suradnje s SDP-om, bio sam na zajedničkoj koalicijskoj listi 2015./6., a hoće li se suradnja desiti i na ovim izborima, vidjet ćemo za koji dan”, poručio je.

Rekao je da i opcija s Bernardićem i ona s Čačićem ima koalicijski potencijal. Komentirajući sve opcije, pa i Domovinski pokret, Posavec je zaključio: “Na političkoj sceni imamo svega, neki su zarobljeni još u 19. stoljeću, neki poništavaju dostignuća znanosti i medicine. Mene zanimaju oni koji gledaju budućnost i razmišlju o razvoju zemlje. Bit će još puno toga do predaje lista, ali bolje da se to sve dogodi prije izbora.”

Komentiraj