Ponovo se odgodio početak prikazivanja filma “Tenet”, ovog puta za 12. kolovoza

Autor:

Promo

Početak prikazivanja filma „Tenet“ u svjetskim kinima trebao je označiti i povratak publike u ta kina. Sve velike filmske kompanije prate što će se dogoditi s filmom „Tenet“ kako bi onda i ostali potencijalni filmski hitovi krenuli u kina. Nedavno je objavljeno kako se početak prikazivanja filma „Tenet“ redatelja Christophera Nolana na čije je snimanje potrošeno 200 milijuna dolara, pomiče sa 17. srpnja na 31. srpnja, da bi sada bilo objavljeno kako se početak prikazivanja pomiče još jednom. Pandemija koronavirusa u Americi i dalje je snažna, te je novi datum 12. kolovoza.

Glasnogovornik kompanije Warner Bros naveo je u službenoj izjavi kako će se film „Tenet“ početi prikazivati onda kada kino prikazivači za to budu spremni te kada predstavnici zdravstvenog sustava to dopuste. „U ovom trenutku moramo biti fleksibilni, ovo ne tretiramo kao uobičajeni početak prikazivanja“, navodi se u službenom priopćenju.

Odluka o novoj odgodi početka prikazivanja filma „Tenet“ donesena je nakon što je Andrew Cuomo, guverner države New York, objavio kako se otvaranje kina u ovoj državi neće uključiti u 4. fazu, kada se otvaranju šoping centri i teretane. Bez otvorenih kina u New Yorku i Los Angelesu, dva najjača filmska kino tržišta u Americi, nema smisla prikazivati visokobudžetne filmove.

S ovom odlukom kompanije Warner Bros u ovom trenutku prva velika premijera trebala biti ona filma „Mulan“ kompanije Walt Disney na koji je potrošeno također 200 milijuna dolara a čije je prikazivanje trebalo početi 24. srpnja. Američki filmski analitičari pretpostavljaju da će početak prikazivanja tog filma također biti odgođeno.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.