Ponovo otvoreni slučajevi seksualnog zlostavljanja protiv Michaela Jacksona

Autor:

HBO

Dva slučaja seksualnog zlostavljanja protiv Michaela Jacksona ponovno su pokrenuta od strane Wadea Robsona i Jamesa Safechucka, glavnih aktera dokumentarnog filma ‘Leaving Neverland’ iz 2019. godine u kojem su tvrdili da ih je Michael Jackson zlostavljao kao djecu i da je njegovao odnose s njihovim obiteljima kako bi im pristupio.

Prema sudskim dokumentima koje je objavio The New York Times, žalbeni sud u Kaliforniji presudio je u petak da će dvojica spomenutih muškaraca koji su optužili pokojnog pjevača da ih je seksualno zlostavljao dok su bili djeca, moći nastaviti svoje tužbe protiv Jacksonovih tvrtki.

Wade Robson (40) i James Safechuck (45) naveli su da su zaposlenici MJJ Productions Inc i MJJ Ventures Inc bili suučesnici u Jacksonovom seksualnom zlostavljanju dok su bili djeca. U tužbama koje su podigli Robson i Safechuck tvrdilo se da su zaposlenici djelovali kao svojevrsni suzavjerenici, suradnici i pomagači za zlostavljanje iako su trebali imati dužnost i brigu zaštite dječaka od zlostavljanja. MJJ Productions Inc i MJJ Ventures Inc sada su u vlasništvu Jacksonove zaklade, koja je još jednom demantirala da je pokojni pjevač zlostavljao dječake.

Odvjetnik zaklade Jonathan Steinsapir, rekao je nakon nove sudske odluke: “I dalje smo potpuno uvjereni da je Michael nevin za ove optužbe, koje su u suprotnosti sa svim vjerodostojnim dokazima i neovisnim podacima, a koje su tek godinama nakon Michaelove smrti iznijeli ljudi motiviran isključivo novcem.”

Vince Finaldi, odvjetnik Robsona i Safechucka, rekao je u izjavi da je sud poništio netočne presude u ovim slučajevima, koje su bile protiv kalifornijskog zakona i postavile bi opasan presedan koji bi ugrozio djecu.

 

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.