Ponovno produžen rok za izgradnju stadiona na Pampasu

Autor:

04.01.2021., Osijek - Izgradnja novog nogometnog stadiona na Pampasu. Tri strane tribina su izgradjene i natkrivene. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Novi rok za izgradnju stadiona na Pampasu kojim će se koristiti NK Osijek pomaknut je na 31. prosinca 2022. godine. Stadion je prvotno trebao biti završen u lipnju 2020. godine, no isti je na zahtjev investitora već dva puta bio pomjeren tako da je naposljetku trebao biti završen u lipnju 2022. godine. Kako je zbog problema u izgradnji postalo jasno da isti neće biti dovršen do ljeta ove godine iz Grada Osijeka su još jednom odlučili izaći u susret investitoru.

“NK Osijek je tražio od grada da se produži rok izgradnje stadiona i kampa na Pampasu do 31. prosinca ove godine. Cijena cjelokupnog projekta iznosi 60 milijuna eura”, prenijele su Sportske novosti stav vodećih ljudi grada na Dravi.

Posao izgradnje stadiona na Pampasu prvotno je vodila tvrtka Eurokamen, ali u ožujku ove godine ugovor s njima je raskinuti pod obrazloženjem da je “zbog dinamike izvođenja radova od strane izvođača bio ugrožen cijeli projekt i dovršetak stadiona.” Istodobno je kao glavni izvođač koji će dovršiti stadion izabran Strabag d.o.o. kojem će asistirati tvrtka Pharos 95. Kft.

Stadion koji će imati kapacitet od oko 12 tisuća mjesta zajedno s pripadajućim pomoćnim terenima je prvotno trebao koštati 35 milijuna eura, no uslijed poteškoća u izgradnji te zbog poskupljenja cijena građevinskog materijala bit će potrebno izdvojiti značajno više sredstava koja najvećim dijelom dolaze od mađarske vlade.

https://youtu.be/8qYiJskIA-w

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.