DRŽAVNA TVRTKA APIS IT u kojoj 51 posto udjela ima Vlada RH, otkupila je čak 700 primjeraka knjige Roberta Kopala i Darije Korkut i podijelila ih poslovnim partnerima, a i Kopal, i Apis, i Effectus tvrde da tu nema sukoba interesa iako je Kopal savjetnik Andreja Plenkovića

Robert Kopal, posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost i predsjednik HDZ-ovog Odbora za informiranje, informatizaciju, medije i digitalno društvo, u središtu je novog stranačkog skandala i potencijalnog sukoba interesa. On je u listopadu ove godine s kolegicom Darijom Korkut napisao novu knjigu “Kreativnost 4.0: Evolucija i revolucija” koju su izdali privatna učilišta Algebra i Effectus i to u nakladi od 1500 primjeraka. I Robert Kopal i Darija Korkut predaju na Visokom učilištu Effectus-studij financije i pravo, a Kopal je od 2011. do 2014. godine bio i dekan tog učilišta. Dodatni kuriozitet izaziva činjenica da je Darija Korkut ujedno i zaposlenica Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNOVI CROBAROMETAR: HDZ vodeći, Živi zid sustigao SDP
Sljedeći članakU požaru u zagrebačkom Španskom izgorjela tri automobila
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.