Na nedavnom kongresu u Gradu Amsterdamu, politička stranka Pametno je primljena u Savez liberala i demokrata za Europu (ALDE).

“Želimo vratiti povjerenje građana u demokratske vrijednosti i sudjelovati u razvoju Hrvatske kao zemlje rasta i znanja, zemlje koja će aktivno pridonijeti stabilnosti i dobrobiti cijele Europe. Na takvim temeljima, na razini Europske unije želimo surađivati s grupama koje dijele naše ideje i vrijednosti te s kojima ćemo zajedno raditi na promicanju liberalne demokracije”, rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke na predstavljanju Pametno.

ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) je europska politička stranka sastavljena trenutno od 60 liberalnih stranaka na nacionalnoj razini iz cijele Europe te još na tisuće pojedinačnih članova koji zajedno rade na razvoju i napretku Europe. U Europskom parlamentu ALDE trenutno ima 68 zastupničkih mjesta (od ukupno 751), a na kongresu sudjeluje 1 500 delegata iz cijele Europe.

U okviru kongresa održan je i sastanak Liberalne mreže jugoistočne Europe (LIBSEEN) koja je također jednoglasno primila Pametno u svoje članstvo.

“Drago nam je što su nas u svoje članstvo prihvatile grupacije koje iste vrijednosti za koje se i mi zalažemo promiču na razini cijele Europe. To su osobna, politička i građanska prava i slobode, jednakost i ravnopravnost svih građana, apsolutna zaštita prava manjina, ekonomskih, poduzetničkih i tržišnih sloboda, antifažizam te sekularnost države”, izjavili su iz političke stranke Pametno.

Komentiraj