Političari na Povorci ponosa: Tomašević: “Napredovali smo. Ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride”

U subotu se održava dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea.

U povorci sudjeluje i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Stigli su i Sandra Benčić, Rada Borić, Peđa Grbin, Joško Klisović, potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

“Napredovali smo. Ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride. Bio sam prvo kao građanin, pa kao zastupnik i evo sad kao gradonačelnik. Želimo kao nova vlast pokazati da nitko ne smije biti diskriminiran na bilo kojoj osnovi”, rekao je Tomašević.

Njegova stranačka kolegica Sandra Benčić istaknula je da nije bila u organizaciji, već je pomagala oko promidžbenih i pravnih stvari. “Puno se toga promijenilo nabolje i to je jedna od stvari u kojima je Hrvatska išla nabolje. Kad usporedim s prvim Prideom kada su nas specijalci morali čuvati do toga gdje je to jedna šarena manifestacija na koju možemo dolaziti i sa svojom djecom i gdje se nitko ne boji za svoju sigurnosti. Naravno tu je bio napredak i oko zakonodavnih okvira i moramo govoriti da je napredak postignut”, rekla je.

PHOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Na Povorku ponosa došao je i predsjednik SDP-a peđa Grbin. On je novinarima rekao da je hrvatsko drutšvo definitivno napredovalo. “Ali, to ne znači da je posao gotov. Pride je simbol slobode, tolerancije i otvorenosti. Zato jesmo ovdje i zato dajemo podršku svima koji žele da hrvatsko društvo bude takvo, da nitko ne osjeća strah”, rekao je.

Komentirajući posljednje izjave Mostovog Nikole Grmoje, Grbin je rekao da ćemo još puno morati raditi kao društvo kako bi neki pojedinci shvatili da ljudska prava nisu to zato što je većina tolerantna, nego zato što svi u društvu imaju pravo na njih.

PHOTO: Jurica Galoic/PIXSELL
PHOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Komentiraj