Policija u Zagrebu uhitila trojicu zbog krađe dva land rovera i BMW-a, pronašli i skoro 30 kg marihuane

Zagrebačka policija prijavila je trojicu muškaraca starosti 41, 44 i 49 godina za krađe dva land rovera i jednog BMW, dok je kod potonjeg tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno 28,5 kilograma marihuane namijenjene preprodaji.

Policija sumnja da su 41-godišnjak i 49-godišnjak krajem 2020. godine iz podzemne garaže u Bužanovoj ulici ukrali BMW u vlasništvu 32-godišnjakinje na kojeg su montirali nepripadajuće švicarske registarske oznake. Ukradeni BMW je pronađen dva dana kasnije prilikom granične kontrole u Županji te je vraćen vlasnici, dodala je policija.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 41-godišnjak, s još jednim nepoznatim pomagačem, u srpnju 2019. u Bezdanskoj ulici ukrao land rover s kojim su se potom dali u bijeg.

Uz to, potvrđena je sumnja da su 41-godišnjak i 44-godišnjak ukrali početkom rujna u Reljkovićevoj ulici land rover varaždinskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjaka. Oba land rovera pronađena su na području Zagreba nekoliko dana nakon otuđenja, nadodala je policija.

Policajci su tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, pretražili stan 49-godišnjaka u Novom Zagrebu u kojem su pronašli 28,5 kilograma marihuane pakirane u 28 paketa.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv trojice je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, s time da je 49-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, dok se za 41-godišnjakom i 44-godišnjakom intenzivno traga.

Komentiraj