U Torontu zabilježili veliki porast prometnih prekršaja zbog uličnih trka

Milan Sabic/PIXSELL

Policija u Torontu je od travnja do lipnja zabilježila velik broj prometnih prekršaja vezanih uz utrkivanje na širem gradskom području. Statistika za kanadsku pokrajinu Ontario je pokazala slične rezultate. Još više zabrinjavaju prijave građana, koje se odnose na agresivnu vožnju.

Kako prikazuje video, okupljanja vlasnika preuređenih automobila su dozvoljena na parkiralištima. Utrke se često održavaju na zatvorenim cestama ili različitim većim asfaltiranim terenima, što se na neki način dopušta.

Policija mora reagirati kada se utrke počinju održavati u naseljenim i prometnim dijelovima grada, gdje postoji velika opasnost za druge stanovnike.

Policija je izdala više od 400 kartica od travnja do lipnja za prometni prekršaj stunt driving, što je porast od 357 posto. Prekršaj stunt driving kažnjava vozače za pokušaj podizanja jednog od kotača tijekom upravljanja vozilom ili motociklom, namjere za izvođenje drift vožnje i neprestizanje, sagorijevanje i prosklizavanje guma, za namjeru vrćenja vozila ukrug, prekoračenje brzine, ugrožavanje života drugih i odsutnost s vozačkog mjesta.

Protiv ekstremnih slučajeva policija provodi stroge mjere, uhićenja ili zapljenu imovine – automobila ili motocikla.

Komentiraj