Policija u Nottinghamu istražuje više prijava napada iglama u noćnim klubovima

Kako izvještava BBC News neki su ljudi tvrdili da im je nešto ubrizgano iglom dok su bili u noćnom izlasku.

Zara Owen, 19-godišnja studentica, prisjetila se da je potpuno izgubila sjećanje nedugo nakon što je 10. listopada stigla u noćni klub Pryzm u Nottinghamu. Rekla je kako se sljedeće sjeća da se probudila u svom krevetu s bolovima u nozi prije nego što je otkrila trag uboda.

“Zaista sam jako uplašena. To je jedna od onih stvari o kojima čujete, ali nikada ne mislite da će vam se to dogoditi. To vas tjera da se zapitate zašto ja i kako? ” , ispričala je 19 godišnja studentica za BBC News, te pozvala na pojačanu sigurnosti u noćnim klubovima uz dodatni pretres torbi i džepova.

U jednom drugom incidentu, sestra neimenovane studentice iz Derbyja rekla je da njezina 19-godišnja sestra vjeruje da joj je injektirana tajanstvena tekućina tijekom noćnog izlaska dok je napuštala noćni klub Stealth 12. listopada.

Ellie Simpson rekla je da je njezina sestra izgubila svest i da je odvedena u bolnicu nakon što je na izlasku iz kluba osjetila ubod u ruku. “Mislim da još nije svjesna što joj se dogodilo Zaista je zastrašujuće jer ne znam kako to spriječiti. Očito možete staviti ruku na piće, ali kako spriječiti da vas netko ubode iglom?”

Noćni klub Stealth potvrdio je za BBC da je u posljednja dva tjedna primio dva prigovora od svojih gostiju koji su mislili da su možda bili ubodeni iglom. Noćni klub priopćio je kako izvještaje o ubodima shvaća vrlo ozbiljno i nastavit će temeljito pretraživati ​​i snimati videokamere kako bi pomogli policijskim istragama.

Vlasnik kluba Pryzma, rekao je povodom ovih incidenata: “Iako su ovi incidenti rijetki, sve izvještaje ove prirode shvaćamo vrlo ozbiljno i učinit ćemo sve što možemo kako bismo bili sigurni da se oni ne događaju u našim klubovima.”

Policija Nottinghamshire potvrdila je da istražuje više izvještaja o ljudima koji su bili ubodeni iglama. “Trenutno istražujemo izvještaje pojedinaca koji sumnjaju da im je u piće nešto ubačeno. Dio žrtava rekao je da su možda osjetili ubod kao da ih je netko fizički udario. Ne vjerujemo da se radi o ciljanim incidentima. Oni se izrazito razlikuju od svega što smo ranije vidjeli jer su žrtve otkrile fizički osjećaj uboda prije nego što su se osjećale jako loše. To se prema izjavama nekih žrtava suptilno razlikuje od osjećaja opijenosti alkoholom.” , izjavila je policijska službenica Kathryn Craner za BBC.

 

 

 

Komentiraj