Policija u BiH otkrila dva ilegalna kampa naoružanih migranata

Autor:

04.10.2023., Bihac, Bosna i Hercegovina - Nocna patrola pripadnika Granicne policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona u blizini granice sa Republikom Hrvatskom. Granicnoj policiji BiH nedostaje vise od 600 policijskih sluzbenika i unatoc tome, oni su ove godine odvratili vise od 4000 osoba od ilegalnog prelaska granice. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je u petak u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save u čijoj je blizini i granični prijelaz provedena je u noći između četvrtka i petka.

“Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva”, stoji u priopćenju.

Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor odnosno privedeni, a o svemu je informirano Tužiteljstvo BiH koje će preuzeti istragu o ovom slučaju.

SIPA također navodi kako će policija nastaviti utvrđivati činjenice na terenu.

BiH je od početka godine suočena s povećanim prilivom ilegalnih migranata, a najveći broj put ka Hrvatskoj pokušava nastaviti preko Unsko-sanske županije no dio njih to nastoji učiniti i preko rijeke Save.

OZNAKE: migranti, BiH

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.