Marko Lukunic/PIXSELL

Policija traži Dolačkog, odvjetnik tvrdi da nije u bijegu

Nagađa se da je bivši šef kriminalističke policije Željko Dolački, osuđen na šest godina zatvora zbog krađe zlata i novca iz policijskog sefa, u bijegu. Policija ga je u utorak navečer tražila na adresi na kojoj je prijavljen, ali tamo ga nisu našli, javlja RTL Direkt.

Odvjetnik Željka Dokačkog, Veljko Miljević za RTL je potvrdio kako njegov klijet zna da je osuđen i n koju kaznu, te kako ga je policija tražila na adresi na kojoj je prijavljen. ”

Dolački je u međuvremenu razgovarao s novinarima Jutarnjeg lista poručivši kako nije u bijegu.

“Nema bježanja! Neću bježati jer nemam dvojno državljanstvo kao neki. Čim stigne rješenje o uhićenju, vidjet ću se s odvjetnikom i odraditi svoju dužnost. Ja sam trenutno u gradu, a na presudu nisam došao jer sam se do zadnjeg trenutka nadao da će biti oslobađajuća. Međutim, vrteći film, prije dva tjedna na sudskom hodniku, tužitelj je govorio okružen novinarima da sam ja već osuđen, ali da još samo ne zna na koliko. Sudske odluke se po ovome ne donose po sudnicama, nego negdje vani. Šokiran sam presudom, kao i visinom kazne. Vjerujem u pobjedu, ako ne na hrvatskom, onda na europskim sudovima”, poručio je Dolački.

Komentiraj