Potraga za napadačima na čovjeka koji je “remetio mir” na otkrivanju spomenika Tuđmanu

Autor:

Zagrebačka policija još uvijek traga za napadačima na privedenog 59-godišnjaka koji je u ponedjeljak na svečanosti otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, kako je ocijenila policija, vikom i galamom remetio javni red i mir ponašajući se na naročito drzak i nepristojan način.

“Muškarac koji je vikom i galamom remetio javni red i mir ponašajući se na naročito drzak i nepristojan način svojim je ponašanjem ispunio obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira da bi ga potom jedna zasad nepoznata osoba udarila, a druga nepoznata osoba vrijeđala vičući”, odgovorila je Hini zagrebačka policija.

Mediji su objavili da je muškarac povikao Tuđman je zločinac.

U tom su ga trenutku iz mase okupljenih izveli pripadnici zaštitarske tvrtke te ga predali policijskim službenicima. No, 59-godišnjak je nastavio vikom remetiti javni red i mir, te se oglušio na zakonite naredbe i upozorenja policijskih službenika pružajući aktivni otpor pa su policijski službenici bili prisiljeni prema njemu uporabiti tjelesnu snagu u najblažem mogućem obliku.

S obzirom da mu je u jednom trenutku pozlilo, na mjesto događaja je odmah pozvana Hitna medicinska pomoć te mu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je bio i zadržan do utorka, da bi ga potom preuzeli policijski službenici te ga priveli u službene prostorije radi dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Policija je utvrdila da je uporaba sredstava prisile prema dosad prikupljenim obavijestima bila opravdana i zakonita, te je utvrđeno da 59-godišnjak tijekom iste nije ozlijeđen.

Osumnjičeni 59-godišnjak potom je isti dan, kao uhićenik, uz optužni prijedlog priveden u prostorije Prekršajnog suda u Zagrebu, gdje mu je tijekom ispitivanja ponovno pozlilo te ga je ekipa Hitne medicinske pomoći ponovno odvezla na pružanje liječničke pomoći i pregled u KBC Zagreb.

Zagrebačka policija napominje da je u tijeku kriminalističko istraživanje, s ciljem pronalaska zasad još nepoznatih osoba koje su udarile i verbalno napale 59-godišnjaka pa će nakon utvrđivanja njihova identiteta pokrenuti odgovarajuće postupke.

Policija nije objavila identitet osumnjičenog 59-godišnjak, ne mediji su objavili da je riječ o splitskom ratnom veteranu i aktivisti Zoranu Ercegu koji je povikao “Tuđman zločinac”.

Zagrebačka policija izvijestila je i da je za vrijeme svečanosti otkrivanja spomenika, oko 14.55 sati, evidentirano i remećenje javnog reda i mira koje je počinio 61-godišnjak protiv kojeg je pokrenut prekršajni postupak zbog remećenja javnog reda i mira.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.