Zagrebačka policija objavila je u ponedjeljak detalje jučerašnje nesreće na autocesti A1 kod Demerja, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško ozlijeđena.

“25-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke VW Caddy karlovačkih registarskih oznaka lijevom prometnom trakom spojnog kolnika autoceste A1 i naplatne postaje Demerje u smjeru sjevera. Dolaskom do 4. km + 250 m, naletjela je na prometnu signalizaciju, a potom i na metalnu zaštitnu ogradu s ublaživačem udarca. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 46-godišnja putnica, a teško ozlijeđenoj vozačici liječnička pomoć pružena je u KB Sestara milosrdnica”, navodi se u policijskom priopćenju.

Zagrebačka policija poslala je još jedan apel vozačima i drugim sudionicima u prometu da svojim postupcima čuvate ne samo svoj život nego i život drugih sudionika.

“Većina nesreća uzrokovana je neopreznom vožnjom samih vozača te upozoravamo da zbog vlastite sigurnosti prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku.

Ukazujemo na nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom promet s naglaskom na pridržavanju ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa vozača kao i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola”, poručuju iz policije.

Komentiraj