Policija na Geodetskom fakultetu istražuje kupnju skupe jahte: “Ne možete u kaiću isploviti do Visa…”

Autor:

26.04.2023., Zagreb - Zgrada na adresi Savska cesta 144a. 
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Kriminalisti zagrebačke policije u srijedu su stigli na Geodetski fakultet, kako bi zbog sumnji u zlouporabe izuzeli potrebnu dokumentaciju. Radi se o trošenju izdašnih sredstava iz fondova Europske unije.

“Policija je u Savskoj izuzimala dokumentaciju vezanu uz EU projekte preko kojih je Geodetski fakultet posljednjih godina nabavio luksuzne automobile i jahtu. Ove akvizicije Geodetskog fakulteta – aute Land Rover Discovery Sport i Ford Ranger te jahtu Mirakul 30 – u posljednjih je pet dana otkrio Telegram. Kako je riječ o sredstvima EU fondova, za to je zadužen Ured europskog javnog tužitelja pa je izvjesno da su djelatnici PU zagrebačke na fakultet ušli po njihovom nalogu”, neslužbeno doznaje Telegram, čiji su novinari otkrili kako je Geodetski fakultet iz Europskog fonda za regionalni razvoj 2020. godine nabavio luksuzni Land Rover Discovery Sport za istraživanje potresa i poplava, a u stvarnosti ga privatno vozi profesor Boško Pribičević s fakultetske Katedre za hidrografiju.

Osim toga, 2021. godine iz Europskog fonda za regionalni razvoj nabavili su i jahtu Mirakul 30. Tvrdili su da im je i ona nužna za istraživanja, iako ju proizvođač reklamira kao “jednu od najboljih u klasi plovila za višednevna obiteljska krstarenja, sport i rekreaciju”.

“Ne možete u kaiću isploviti, recimo, do Visa i očekivati da ćete preživjeti”, izjavio je  dekan tog fakulteta Almin Đapo za televiziju.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.