Policija istražuje Romu, Lazio i Salernitanu

Talijanska policija ušla je u urede klubova Serie A Rome, Lazija i Salernitane te započela istragu o isplatama za transfere u posljednjem razdoblju, javlja talijanska novinska agencija ANSA.

U slučaju Rome, organi kaznenog progona ispitivali su za razdoblje od 2017. do 2021. godine kada su dionice kluba iz glavnog grada Italije još bile na burzi u Milanu. U Romi izrazili su punu suradnju sa vlastima i želju da se okolnosti što prije razjasne. Klub je potvrdio da su neki bivši i sadašnji izvršni direktori pod istragom, kao i bivši predsjednik James Pallotta te njegov nasljednik Dan Friedkin.

Sa rimskim Lazijom i Salernitanom istražuju se međusobni ugovori iz vremena kada je vlasnik oba kluba istovremeno bio Claudio Lotito. Za Lazio navodi se da izdaje fakture za nepostojeće transakcije i da zbog toga krivotvori bilance. Lazio je objavio da su sve bilance i ostali dokumenti uvijek dostupni istražiteljima te da žele rezultate što prije.

U lipnju 2021. godine Lotito je morao staviti dionice Salernitane na tržište, a tada je momčad promovirana u elitni razred talijanskog nogometa jer prema pravilima nitko ne može posjedovati dvije ili više talijanskih momčadi u istoj razini natjecanja.

Pošto ponuda Danila Iervolina nije prihvaćena, Talijanski nogometni savez (FIGC) odredio je rok za prodaju novom vlasniku do kraja godine. U suprotnom, Salernitana će ispasti. Klub je u priopćenju za javnost poručio da događaji oko prodaje nisu predmet istrage već poslovi iz prošlosti.

Financijske manipulacije čelnika talijanskih klubova često su na meti poreznih i pravosudnih tijela, policije te FIGC-a. Krajem siječnja Savez je Juventusu oduzeo čak 15 bodova zbog nepravilnosti u poslovanju, a bivšoj upravi kluba iz Torina izrekao je zabrane djelovanja u nogometu na duže vrijeme zajedno sa bivšim predsjednikom Andreom Agneillijem, Fabiom Paraticijem, Federicom Cherubinijem i drugim bivšim članovima upravnog odbora.

Uprava Juventusa žalila se na najnoviju kaznu Talijanskom olimpijskom odboru, a ročište je zakazano za 19. travnja.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner