Policajac se spotaknuo i upucao migranta, potom ga nosio tri kilometra do Hitne pomoći

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara ozlijeđen je strani državljanin za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

Policajac je na nepristupačnom terenu u blizini Tuhobića u Gorskom kotaru naletio na grupu od oko 15 migranata. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, policajac je opalio hitac u zrak kako bi u pomoć pozvao kolege, prilikom čega se spotaknuo, a metak je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pogodio migranta, moguće nakon odbijanja od tvrde površine.

Prema neslužbenim informacijama, policajac koji se spotaknuo i upucao migranta, pomogao mu je, noseći ga zajedno s kolegom koji mu je pristigao u pomoć, na rukama više od tri kilometra do vozila Hitne pomoći koje nije moglo prići mjestu ranjavanja.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je cijeli slučaj.

“Danas je proveden očevid pod rukovodstvom županijskog državnog odvjetništva, prema mojim informacijama završen je u poslijepodnevnim satima i nadležno državno odvjetništvo je naložilo vještačenja vezano za ono što je utvrđeno tijekom očevida.

Odvjetništvo uz stručnu pomoć policije provodi kriminalističko istraživanje i u ovom trenutku je rano govoriti o rezultatima tog istraživanja, ono što bi eventualno mogao kazati u ovom trenutku jest da nije utvrđeno da bi korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi, s namjerom djelovanja prema osobi”, izjavio je ministar, javlja N1.

 

Ozlijeđeni migrant operiran, ali u stanju opasnom po život

Komentiraj