POKRENUTA OVRHA Split HDZ-u nije odobrio predizborni skup na rivi: ‘Pa nije valjda da nemaju na računu?’

Autor:

27.03.2024., Split - Sjednica Gradskog vijeca na kojoj su na pitanja vijecnika odgovarali gradski celnici s procelnicima. Ivica Puljak, Bojan Ivosevic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Grad Split zabranio je splitskome HDZ-u zakup štandova u promotivne svrhe i održavanje predizbornog skupa na rivi zbog, kako tvrde, duga od 30.000 eura za najam prostora. Pokrenuta je i ovrha. U HDZ-u kažu kako je taj dug izmišljen, i to ciljano, prije izbora, kako bi se stranku diskreditiralo.

Zbog navodnoga duga za zakup prostora u središtu Splita – dogradonačelnik Bojan Ivošević HDZ-u nije odobrio skup na rivi sljedećega petka. Taj potez u HDZ-u vide kao – gušenje demokracije i uvođenje “Sjeverne Koreje”!.

“Dobili smo odbijenicu od Grada Splita na ime dugovanja. Međutim, to dugovanje je apsolutno neutemeljeno, nepostojeće, dakle, izmišljeno, fabricirano s njihove strane, samo kako bi nama uskratili organizaciju istog skupa”, rekao je Jakša Balov (GO HDZ-a Split), piše HRT.

Grad pokreće i ovrhu, a stranka predizborne aktivnosti nastoji ostvariti putem agencije i na površinama koje nisu u nadležnosti Grada, poput Zvončaca. A dug će, kažu, sigurno osporiti – sudskim putem.

“Sasvim je sigurno da će taj ‘dug’ dobiti sudski epilog. Do sada nam je jasno da je ova splitska vlast izgubila svaki sudski slučaj, pa će tako i ovaj, baš kao i ove izbore”, rekao je Balov.

Bojan Ivošević smatra da HDZ od gradske vlasti radi – budalu! “OK, sporite ga vi sudski, platite račun i onda, ako sudski dobijete, novac će vam biti vraćen, nije tu ništa sporno. Ovdje je evidentno da su oni nastavili po starom načinu, parazitirati na javnome, ne plaćati račune”, kaže Ivošević.

“Dosad su to zaobilazili tako da su imali čovjeka u gradskoj upravi koji im je lažirao dokument da nisu dužni. Sada to više nemaju”, dodaje.

“Pa nije valjda da HDZ nema 30.000 eura na računu?”, pita se Ivošević.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.