Pokopan pretučeni Varaždinac, grad poziva na dostojanstvo i razum

Nino Čengić, 35-godišnji profesor engleskog u Gospodarskoj školi u Varaždinu pokopan je u srijedu u Varaždinu nakon što su ga u u noći s petka na subotu nasmrt pretukle četiri osobe, koje su u pritvoru.

Danas je grad Varaždin objavio da su osumnjičenici istodobno i voditelji udruge Kulturana, pred čijim se prostorima dogodio fatalni napad.

“Ovog vikenda u Varaždinu je izgubljen jedan život na najgori mogući način, a osobe osumnjičene za zločin pod istragom su i u pritvoru. Ujedno, osobe koje se tereti za ubojstvo su i odgovorne osobe u udruzi Kulturana, što je vidljivo uvidom u online registar udruga. Ta udruga za svoje djelovanje i programe koristila je prostor u Sportskoj dvorani Varaždin u Graberju. Na temelju javnog natječaja Ugovor s udrugom Kulturana sklopila je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, koja upravlja Sportskom dvoranom Varaždin u Graberju”, priopćio je grad, a prenio HRT.

“Nakon tragičnog događaja, a po saznanju tih informacija, upućen je prijedlog Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina da se ugovor raskine, a o tome je obaviještena i policija”, stoji u priopćenju grada, u kojemu se dodaje da udruzi nije produženo financiranje, jer nije podnijela financijsko izvješće za 2020.”

Izražavamo sućut obitelji i prijateljima preminulog sugrađana te pozivamo sve građane da dostojanstveno i razumno sagledaju ovaj zločin koji su napravili pojedinci i koji će prema svemu sudeći za njega i odgovarati o čemu će odlučiti sud. Zahvaljujemo Policijskoj upravi Varaždin i Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na reakciji. Sigurnost građana mora biti na prvom mjestu. U tom cilju molimo sve da se suzdrže od ishitrenih reakcija, poziva na odmazde, traženja krivca tamo gdje ih nema i dodatnog huškanja i uznemiravanja javnosti. Velika se tragedija dogodila u Varaždinu, a priča koja je bila dobro prihvaćena u početku, nažalost završila je na najgori mogući način te za takve stvari nema mjesta u Varaždinu”.

Komentiraj