Pokopan Diego Maradona

Autor:

epa08845171 Fans follow the funeral procession that moves the remains of Diego Armando Maradona from the Plaza de Mayo to the cemetery passes by, in Buenos Aires, Argentina, 26 November 2020. Diego Maradona died on 25 November at the age of 60.  EPA/ENRIQUE GARCIA MEDINA

EPA/ENRIQUE GARCIA MEDINA

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Argentinac Diego Maradona pokopan u krugu obitelji i najbližih prijatelja na groblju Bellavista u Buenos Airesu.

Iako se zbog epidemioloških mjera žitelji Buenos Airesa zamoljeni da ostanu kod kuće, na pogrebnoj procesiji od palače Rosada do groblja priključilo se tisuće automobila i motocikala s argentinskim zastavama. Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove.

Lijesom s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači, ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova. Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-tak osoba.

Maradona je preminuo u srijedu zbog plućnog edema, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.