Pokopan hrabri vatrogasac Ivan Galeković

Sirene i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca danas su upaljene za smrtno stradalog vatrogasca Ivana Galekovića, koji je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Nesretni 24-godišnji Galeković, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, stradao je 20. srpnja dok je gasio požar na krovištu jedne kuće, a jedan je njegov kolega hospitaliziran.

Galeković je pokopan na mjesnom groblju u Vukovini. Sprovod je počeo u 17 sati, no prijatelji, poznanici te brojni vatrogasci iz cijele zemlje počeli su se okupljati puno ranije.

Od Ivana se emotivnim govorom opraštaju vatrogasna društva i njegova Javna vatrogasna postrojba.

“Bio si nam kao brat, a starijoj generaciji kao sin. Pokazao si svoju veličinu, plemenitost i sposobnost ujedninjavanja, spajao si nas. I danas si nas okupio, na svom posljednjem oproštaju. Za tebe, i sirene su se oglasile. Nema te više ali ipak si tu. Vatrogasac živi vječno u srcima onih koje je spasio. Nećemo zaboraviti kako si na posao uvijek dolazio s osmjehom, pjevušeći, nismo bili samo kolege nego i prijatelji. Hvala ti na svemu, na znanju, izdržljivoti, vještinama, plemenitom srcu i humanom djelovanju. Na svim intervencijama i natjecanjima davao si 200 posto sebe, zadnje atome snage, a sad mi dajemo zadnje atome snage opraštajući se od tebe. Ovo nije zbogom, srest ćemo se opet negdje gore, opet ćemo nastaviti ono što nas je u subotu nenadano razdvojilo, gdje smo stali. Do tada, počivaj u miru prijatelju moj”, rekao je njegov kolega Ivan Kosić iz JVP, prenosi portal Kronike Velike Gorice.

Na sahranu je stigao i ministar obrane Damir Krstičević, glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković, gradsko čelništvo na čelu s gradonačlenikom Draženom Barišićem i zamjenicima, županijsko vodstvo, ali i brojna društva, udruge, obitelj i prijatelji, tu su i pripadnici Turopoljskog banderija…

Komentiraj