Pojavila se prva fotografija ruskog broda Moskva? “Pogođen je s tri projektila iz smjera Ukrajine”

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja navodno pokazuje ruski ratni brod Moskva, koji je potonuo nakon što je, sve je izglednije, pogođen ukrajinskim protubrodskim raketama.

Izvor fotografije nije jasan, a njezina autentičnost još uvijek nije potvrđena. No, vojni stručnjaci kažu da bi mogla biti autentična.

Rob Lee, doktorand na odsjeku za ratne studije londonskog King’s Collegea, na Twitteru je objavio da fotografija “izgleda autentično”.

OSINTechnical, poznati profil na Twitteru koji objavljuje obavještajne informacije iz otvorenih izvora, objavio je: “Ne mogu potvrditi autentičnost, ali ovo je krstarica klase Slava. Ne mislim da je bilo koji drugi od brodova te klase uništen na ovaj način”.

I dalje se sa stopostotnom sigurnošću ne zna zašto je potonuo zapovjedni brod ruske Crnomorske flote. Ukrajina kaže da ga je pogodila protubrodskim projektilima, a Rusija tvrdi da je potonuo od posljedica eksplozija nakon požara na brodu.

Majka jednog od mornara s Moskve je za neovisne ruske novine Novaja Gazeta rekla, prepričavajući razgovor sa sinom, da je brod pogođen s tri projektila koja su stigla iz smjera Ukrajine.

UŽIVO Vode se žestoke borbe za Mariupolj, eksplozije odjekuju Lavovom, u Luhansku hitna evakuacija

Komentiraj