Pogreb Milana Bandića u podne: Uvode se pojačane autobusne linije, Šostar očekuje ‘jako puno ljudi’

Posljednji ispraćaj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića održat će se u srijedu u podne na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će Ljubo Jurčić, prijatelj i suradnik, i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika. Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren. na sprovodu će govoriti i novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije koji je prije te dužnosti bio episkop zagrebačko-ljubljanski.

Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Na posljednji počinak Bandića će ispratiti klapa Hrvatske ratne mornarice ‘Sveti Juraj’ s pjesmama “Oči u oči“, “Na omiškoj stini“ i “Pod brajde“. Jednu pjesmu otpjevat će i Đani Stipaničev.

Misa zadužnica služit će se nakon pogreba u 15 sati u crkvi Majke Božje Lurdske.

“Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku”, kazao je za Dnevnike Nove TV ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar. Dodao je da je teško reći koliko će ljudi doći na sprovod, no kaže – ‘očeujemo ih jako puno’.

Podsjetio je da se treba nositi zaštitnu masku te da se treba paziti na održavanje fizičkog razmaka. ZET će pojačati autobusne linije od Kaptola prema Mirogoju

Iz Grada su dodatnim autobusima pojačali liniju 106 od Kaptola prema Mirogoju, a bit će uvedena i posebna linija s istočnog parkirališta Velesajma za građane koji žele doći na Mirogoj.

Komentiraj