Pogledajte koje županije od subote imaju strože epidemiološke mjere

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je danas tri nove odluke koje se tiču Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Međimurskoj županiji zabilježeno je 137 novih slučajeva.

U Bjelovaru od subote na snagu stupaju nužne epidemiološke mjere zbog kojih se odgađaju sve društvene i javne manifestacije u zatvorenim prostorima, obustavlja se korištenje društvenih domova za okupljanja, maske su obvezne u svim zatvorenim prostorima.

U ugostiteljskim objektima može se istovremeno održavati samo jedno privatno okupljanje ili svečanost s najviše osoba, bez obzira na veličinu prostora i broj sala u objektu. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 22 sata.

Preporuka je i da se privatna okupljanja ne održavaju, a ako da, neka se ograniče na članove najviše dva kućanstva. Ove će preporuke biti na snazi do 27. studenog.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabranjuju se posjete korisnicima domova za starije kao i njihov izlazak iz kruga objekta. Od lokalnih stožera traži se i pojačana kontrola, odnosno nadzor propisanih epidemioloških mjera.

Dopunjena je odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Međimurske županije pa ugostiteljski objekti do kraja mjeseca smiju raditi do 22 sata. Ako se u objektu održava svadbena svečanost, radno vrijeme je do 24 sata.

Komentiraj