Poetsko-glazbeni ciklus ‘U traganju za izgubljenom poezijom’ Teatra Rugantino

Poetsko-glazbeni ciklus ‘U traganju za izgubljenom poezijom’ počinje s večeri pjesnikinja prema izboru Ivice Prtenjače koji će biti i moderator večeri u nedjelju, 11.travnja, u preuređenom Teatru Rugantino.

Poeziju dviju hrvatskih autorica Ane Brnardić i Marije Čudine te Kanađanke Ann Carson čitat će glumice Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Jelena Miholjević, Lada Bonacci i Nataša Kopeč, a večer će upotpuniti istaknuti zagrebački jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec.

“Odabrao sam tri pjesnikinje za koje mi se čini da provode zanimljivu konstantu mraka u svojoj poeziji, a opet da je taj mrak pričljiv, razgranat i na neki način čvrsto postavljen u samu njihovu stvaralačku os”, rekao je Ivica Prtenjača o razlozima odabira pjesnikinja.

Ljubiteljima kazališta, književnosti i poezije ovaj poseban poetski doživljaj u domove će donijeti snimatelj Robin Pretković koji će zabilježiti cijelo događanje. Snimka će se moći pogledati u roku 48 sati na Facebook i YouTube stranicama Teatra Rugantino.

Prva najavljena večer ove poetsko-glazbene manifestacije kada su se trebale izvesti pjesme Arsena Dedića, Leonarda Cohena i Boba Dylana u izvedbi Gordane Gadžić, Nataše Kopeč, Sretena Mokrovića, Filipa Vidovića i Ivana Colarića, na žalost, morala je biti otkazana, a održat će se u svibnju kada će svi najavljeni glumci biti slobodni.

“Iako smo u sudaru sa životom, u toj egzistencijalnoj borbi s materijom, vremenom nekako ogrubjeli i otvrdnuli, želim iznova dati priliku jednom mekšem i nježnijem svijetu. Svijetu u kojem je čežnja za poezijom u našem životu i dalje živa”, kazala je producentica i idejna tvoriteljica ove poetske manifestacije Gordana Gadžić.

Komentiraj