Počinju programi Ljetne pozornice Bundek

Autor:

facebook.com

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. Open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje ovog četvrtka (12. srpnja) počinju programi Ljetne pozornice Bundek.

Početak manifestacije pomaknut je za jedan dan, a posjetitelje očekuje dvostruka glazbena poslastica. Programi ove godine vraćaju se na pozornicu na pontonu, koja je prošle godine bila izvan funkcije, a novost je orkestralna rupa u sklopu pozornice, koja će ove, kao i u godinama pred nama omogućiti izvedbe brojnih glazbeno-scenskih djela, od opere, preko operete do mjuzikla.

Jedanaest biranih koncerata poziv su svima na glazbeno osvježenje uz jezero i uživanje u odličnim koncertima, a ovogodišnji program ovoga četvrtka otvaraju naši već dobro poznati gosti, najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već šestu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se te kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Na Ljetnu pozornicu Bundek stižu pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla – Luisa Bonille.

Nakon sjajnih mladih jazz talenata, iste večeri dočekuje vas opereta ‘Vesela udovica’ Franza Lehara u izvedbi ansambla Opere b.b. iz Zagreba.

Ova “operetna miljenica” u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića, prošlogodišnji je veliki “hit” programa Ljetne pozornice Bundek pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njenoj izvedbi. Izvedba počinje u 21.30 sati, a ulaz je kao i na sve nadolazeće programe Ljetne pozornice Bundek – slobodan.

LJETNA POZORNICA BUNDEK

ČETVRTAK 12.07.

20.00 – JM JAZZ WORLD ORCHESTRA
Dirigent: LUIS BONILLA

21.30 – Franz Lehár: VESELA UDOVICA, opereta

OPERA b.b. Zagreb
Dirigent: DARIJAN IVEZIĆ

Režija: Branka Cvitković i Dinko Bogdanić
Kostimografkinja: Elvira Ulip
Asistentica kostimografkinje: Vera Kodžić Kukić
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Glazbeni suradnik-korepetitor: Davor Ljubić
Orkestracija: Darijan Ivezić
Oblikovanje svjetla: Ivica Aničić / Davor Popović

Uloge:
Barun Zeta: Nenad Tudaković
Valencienne: Blanka Tkalčić
Grof Danilo: Ronald Braus
Hanna Glawari: Lidija Horvat-Dunjko
Camille de Rossillion: Siniša Galović
Cascada: Dominik Došen
St. Brioche: Martin Gelić
Njeguš: Dejan Jakovljević
Kromow: Davor Ljubić
Praskowia: Nada Abrus
Olga: Josipa Bilić
Sylviane: Vita Vukov
Lolo: Mirna Sporiš
Dodo: Ervina Sulejmanova

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.