Je li Gwyneth Paltrow skrivila nesreću na skijanju ili je i sama žrtva?

Utorak, 21. ožujka, je dan kada počinje suđenje na kojem će se utvrditi što se prije sedam godina dogodilo u Park Cityju, u američkoj državi Utah, kada se glumica Gwyneth Paltrow tijekom skijanja sudarila s tada 69-godišnjim Terryjem Sandersonom. Ona tvrdi kako se Terry Sanderson zabio u nju s leđa zbog čega je imala lakše ozljede te tvrdi da joj se Sanderson odmah ispričao. Međutim, Sandersonov opis događaja sasvim je suprotan. On kaže kako se slavna glumca zabila u njega i to takvom snagom da je doživio ozljede mozga, slomljena su mu četiri rebra, a bol i patnja su bili takvi da nije mogao nastaviti s normalnim životom. Sud će sada odlučiti tko je kriv i tko kome treba platiti odštetu.

Sanderson tvrdi i da je Gwyneth Paltrow pobjegla s mjesta nesreće. U njegovoj tužbi stoji kako se, nakon sudara, ona „ustala, okrenula i odskijala dalje, ostavivši Sandersona šokiranog, ozbiljno ozljeđenog, dok je ležao u snijegu“. Uz to je navedeno kako skijaški instruktor, koji je trenirao glumicu, nije vidio trenutak sudara ali je ugledao ozljeđenog Sandersona, odskijao dalje, te je lažno optužio Sandersona da je uzrokovao nesreću. Gwyneth Paltrow tvrdi da je njen instruktor skijanja svjedočio nesreći.

Prema pravilima skijališta u državi Utah, oni koji skijaju ispred imaju prednost, oni koji dolaze iza njih moraju paziti i izbjegavati one ispred sebe. Oboje tvrde kako su u tom trenutku bili ispred i imali prednost.
Sanderson ujedno tvrdi kako se Gwyneth Paltrow spuštala po stazi nekontroliranim načinom te se zabila u njega tako da ga je odmah oborila. Na konferenciji za novinare koju je održao 2019. godine rekao je da je nekoliko sekundi prije sudara čuo histerično vrištanje „Poput King Konga u džungli“. A onda je glumica naletjela na njega s leđa što je on opisao riječima „kao da me pregazila“.

Ona pak tvrdi kako Sanderson pretjeruje u opisu svojih ozljeda i tvrdi da liječnik koji ga je pregledao nakon nesreće nije otkrio problem s njegovim kognitivnim sposobnostima. Ujedno, navodi kako se iz liječničkih dokumenata vidi da je Sanderson doživio blagi potres mozga te da je nakon nesreće proveo još neko vrijeme na odmoru. Uz to, ona tvrdi kako je Sanderson u toi vrijeme imao 15 zdravstvenih problema te da je godinu dana ranije rekao svom liječniku da je slijep na desno oko te da mu se vid na lijevom oku pogoršava. Njen odvjetnik napisao je u odgovoru na tužbu kako ga ona nije oborila, uzrokovala potres mozda, ozljede mozga ili slomljena rebra.

“Znate, skijao sam više od 30 godina. Nikada nisam nikoga srušio i ozlijedio. Nikada me nisu srušili ili ozlijedili. Pokušavaju izvrtati priču“, rekao je 2019. godine Sanderson.

Prvotno, on je tražio odštetu od 3,1 milijun dolara da bi sada od Gwyneth Paltrow tražio 300 tisuća dolara. S druge strane, Gwyneth Paltrow traži odštetu od jednog dolara te pokrivanje njenih sudskih troškova. Ona je u kontratužbi navela kako Samderson pokušava iskoristiti njenu slavu i bogatstvo. Predviđeno je da suđenje traje osam dana.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner