Počinje projekt ‘Djeca otkrivaju Kneževu palaču’, prvih sedam matineja već je popunjeno

Autor:

Press/ Koncertni ured Zadar

‘Djeca otkrivaju Kneževu palaču’ novi je projekt namijenjen zadarskoj predškolskoj djeci, u želji da im se na zanimljiv način približi glazba i kulturna baština.

Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar i Narodnog muzeja Zadar, koji je ostvaren u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa i Gradskom glazbom Zadar.

Program započinje čitanjem bajki u režiji kostimiranih zaposlenica Narodnog muzeja Zadar uz klavirsku pratnju Saše Miočića, nastavlja se projekcijom simfonijske priče ‘Petar i vuk’ u izvedbi Zadarskog komornog orkestra uz predstavljanje orkestralnih instrumenata koje mališani mogu razgledati i čuti te posjetom stalnoj izložbi ‘Šest salonskih priča – povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar’ autora Hrvoja Perice, koja govori o šest kulturno-povijesnih i umjetničkih razdoblja ovoga grada koji se mijenjao kroz povijest, vrijeme i ratove.

Simfonijska priča za djecu ‘Petar i vuk’ djelo je ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva koja od 1936. godine oduševljava djecu i odrasle. Priča je duhovita i zanimljiva, a poruka koju nosi ocrtava pozitivan odnos prema prirodi, okolišu, izgrađivanju prijateljskog odnosa i osjećaja za pomoć kada je ona najpotrebnija.

Projekcija priče ‘Petar i vuk’ ove će godine djeci biti prikazana u obliku snimke koncerta od prošle godine koji se održao pred gotovo devet stotina predškolske i školske djece u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Zadarskim komornim orkestrom ravnao je Veton Marevci, dok je u ulozi naratorice nastupila je Sanja Grgina.

Prvih sedam matineja u razdoblju od 7. do 21. travnja već je popunjeno malim polaznicima dječjih vrtića Sunce i Radost, a ostali zainteresirani se mogu javiti na e-mail info@kuzd.hr ili telefon 023 62 77 62.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.