Počeo je Advent u Zagrebu! Tomašević i Nikolina Brnjac upalili prvu svijeću na Manduševcu

Autor:

2.12.2023., Zagreb - Svecano otvorenje Adventa u Zagrebu. Gradonacelnik Zagreba Tomislav Tomasevic i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, upalili prvu adventsku svijecu na Mandusevcu. Photo: Karlo Klasic/PIXSELL

Karlo Klasic/PIXSELL

U subotu poslijepodne paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu počeo je Advent u Zagrebu, unatoč jakoj kiši.

Svijeću su upalili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

FOTO: Karlo Klasic/PIXSELL

Darja Dragoje, voditeljica Odjela za odnose s javnošću i međunarodne odnose Turističke zajednice grada Zagreba, u emisiji ‘Razno’ Radio Nacionala u četvrtak je kazala: “Ovogodišnji Advent donosi nam osam dekorativnih zona i šest lokacija sa ugostiteljskom ponudom. Od dekorativnih zona to je Mažuranac, Svačićev trg, HNK, Ribnjak gdje će biti ‘Ledena bajka’ i ‘Mjesečev vrt’, Trg bana Jelačića, Trg svetog Marka, Oktogon i tunel Grič. Šest lokacija na kojima će se svi rado podružiti i nešto probati od delicija koje ugostitelji marljivo spremaju su ‘Ledeni prak’ na Trgu kralja Tomislava, ‘Fuliranje’ na Strossmayerovom trgu, ‘Slatki Zrinjevac’, ‘Baš naš na Trgu bana Jelačića, ‘Advent’ na Europskom trgu i ‘Mate Šimački’ u Masraykovoj ulici.”

U ovogodišnjem izboru lista Independent, zagrebački je Advent proglašen drugim najboljim u Europi. Inače, Advent u Zagrebu traje sve do 7. siječnja 2024. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.