Počelo izjašnjavanje navijača optuženih zbog nereda u Ateni

Autor:

11.08.2023., Atena, Grcka - Prva skupina navijaca iz pritvora je prebacena na sud gdje u 12 sati pocinju saslusanja koja ce trajati do nedjelje. Uhicene, njih 105, ce dovoditi i ispitivati u grupama po 30 osoba. Prvi optuzenici za krvave incidente ispred stadiona AEK-a i ubojstvo 29-godisnjaka danas ce biti ispitani, a glavnu istragu vode tri istrazitelja, jedan redovni i dva pomocnika.  Photo: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počeli su se u petak izjašnjavati o optužnici.   

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika, prenose grčki mediji.

Pred zgradom u kojoj se odvija ovaj proces, praćen snažnim mjerama osiguranja, okupilo se i mnoštvo pristaša atenskog AEK-a, kluba s kojim je zagrebački Dinamo u utorak trebao u Grčkoj odigrati prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. No, taj je dvoboj odgođen, nakon što je u uličnom sukobu pristaša oba kluba, u kojem su sudjelovali i navijači Panathianikosa, jedan 29-godišnji mladić smrtno stradao.

Za ubojstvo Michalisa Katsourisa, koji će u petak biti sahranjen u Ateni, još uvijek je optužena nepoznata osoba. No, grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet osoba: trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

Od trojice Grka, dvojica su dobro poznati grčkoj policiji zbog nasilničkog ponašanja i počinjenih kaznenih djela, zbog kojih je jedan od njih služio zatvorsku kaznu.

“Počinitelj ovog brutalnog ubojstva može biti Hrvat, Albanac ili Grk. Nitko nema pravo prejudicirati krivnju bilo koje osobe. Grčka je zemlja zakona”, izjavio je odvjetnik Vasilis Noulezas koji brani trojicu optuženih.

“Nemojmo potpaljivati atmosferu, nemojmo kvariti odnose Grka i Hrvata, koji su, vjerujem, u velikoj većini demokratični, miroljubivi te, poput mene i svih nas, osuđuju nasilje u sportu”, dodao je odvjetnik čiju izjavu prenosi portal sdna.gr.

Grčka policija ima otiske osumnjičenog za ubojstvo navijača? Poznato i čiji je državljanin

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.