Počela otezanja: Još nisu počeli radovi na kontejnerskom naselju u Petrinji

Nisu još počeli radovi na kontejnerskom naselju u Petrinji za koje su mediji 18. siječnja najavili da će biti dovršeno “kroz nekoliko dana”, pa gradonačelnik Darinko Dumbović traži da se radi u dvije smjene, javlja dnevnik.hr.

U nedjelju, 18. siječnja, mediji su najavili kako će za nekoliko dana u Petrinji niknuti veliko kontejnersko naselje za ljude koji su u potresu ostali bez domova. Četiri dana kasnije, radovi još nisu počeli. Gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je opreznije najavio da će radovi biti gotovi za nešto više od tri tjedna, nezadovoljan je tempom radova i tvrdi “da se ne zna gdje zapinje”.

“Samo da se radi u dvije smjene. Ja želim da se radi od jutra do navečer, da se pale reflektori i da se radi i kad se ne vidi. Ja sam rekao, i kad je snijeg padao, što bi bilo da smo u Rusiji? Znači, nikad ne bismo ništa završili. Mi moramo raditi u dvije smjene “, rekao je Dumbović.

Na Dumbovićevu izjavu reagirao je i Mladen Pavić, glasnogovornik Stožera za otklanjanje posljedica potresa.

“To je sve Dumbovićevo, neka radi kako i koliko hoće. I u dvije smjene. Stožer je tu da uskoči ako i kad treba. Vojska je posao, dio s ravnanjem terena za kontejnersko naselje, napravila. Sad je dalje na Dumboviću”, izjavio je Pavić, prenosi dnevnik.hr.

Premda su prošla tri tjedna od potresa koji je pogodio Banovinu, štete se i dalje prijavljuju. Prema posljednjim podacima, prijavljeno je više od 45.000 oštećenja na objektima, a pregledano ih je više od 21.000, javio je dnevnik.hr.

Komentiraj