PLENXIT U NAJAVI Glavašević o planu premijera: ‘I ništa nije sumnjivo?’

Autor:

27.10.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temema govorio je Bojan Glavasevicc.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bojan Glavašević, neovisni kandidat na listi SDP za parlamentarne i europske izbore, oglasio se na platformi X nakon što je izašla informacija kako je Plenković jedan od kandidata za šefa Europske komisije.

Plenković godinama – doslovno godinama – demantira da ga zanima neka dužnost u Komisiji ili Vijeću, i tvrdi da želi biti premijer treći put. Ali sad se planira kandidirati na izborima za Europski parlament i kao, tu nije ništa sumnjivo. Plenxit u najavi”, objavio je Glavašević na Twitteru.

Podsjetimo, Bild je jučer objavio tekst u kojem navodi: “I Plenković i Mitsotakis navodno su već izrazili interes za ponudu da budu kandidati za nasljednika Ursule von der Leyen. Šuška se kao kandidatkinji i o predsjednici parlamenta Roberti Metsoli iz Malte koja nema iskustva u izvršnoj vlasti, ali ima puno samopouzdanja i ambicije te, kako se pokazalo na nominacijskom kongresu EPP-a u Bukureštu početkom ožujka, većeg talenta za govore nego von der Leyen.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.