Nel Pavletic/PIXSELL

Plenkovićevo predavanje studentima prava

Na 74. međunarodnoj skupštini ELSA-e (Europska udruga studenata prava) predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je studentima prava predavanje o europskim procesima. 

Konferenciji je nazočilo 380 studenata prava iz 36 zemalja, koji u Opatiji borave od 11. do 18. studenoga 2018. godine. Nakon predavanja održana je panel rasprava o uvođenju eura u RH, u kojoj su sudjelovali Bojam Fras, viceguverner HNB-a, Neven Vranković, dopredsjednik Atlantic Grupe, Christoph Schoeboek, predsjednik Erste banke, Nataša Žunić Kovačević, prodekanica Pravnog fakulteta u Rijeci, a moderator je bio Stjepan Gadžo, docent na Katedri za financijsko pravo Pravnog fakulteta u Rijeci. U vrlo zanimljivoj raspravi panelisti su se složili da bi uvođenje eura značilo olakšanje poslovanja u RH.

Samo predavanje i panel rasprava održani su zbog predstavljanja Alumnia ELSA-e Hrvatska i istaknuto je da studentski aktivizam može pridonijeti karijeri u poslovnom smislu, kako je zaključio Mateo Matijević, predsjednik ELSA-e Hrvatska.

Komentiraj