HRVATSKA VLADA I PREMIJER Andrej Plenković koristit će mađarski recept u obrani državnih interesa u Ini. LEX MOL: Mađari godinama provociraju EU te su iz MOL-a istjerali čak i Putina

MOL je strateška kompanija od ključnog značaja za energetsku sigurnost zemlje. Reotkup dionica MOL-a u skladu je s vizijom Vlade da država treba povratiti svoj utjecaj i igrati značajniju ulogu u ekonomiji.” Tim riječima mađarska vlada u svibnju 2011. obrazložila je zašto je odlučila ponovno postati većinski vlasnik naftne kompanije MOL, nakon što je premijer Viktor Orbán javno objavio da je Mađarska sklopila dogovor s ruskom naftnom kompanijom Surgutneftegas o otkupu njihovih 21,2 posto dionica MOL-a. ”

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

FOTO:Pixsell i Guliver Getty Images
PIŠE:Berislav Jelinić i Orhidea Gaura Hodak
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.