Plenković zadovoljan Capakom

Nemam što dodati tvrdnji Krunoslava Capaka da se Rajko Ostojić ne bi trebao miješati u posao epidemiologa, izjavio je, prenosi N1, premijer Andrej Plenković tijekom današnjega predizbornog posjeta Gospiću.

Ravnatelj HZJZ-a Capak, koji s pozicije struke brani odluku da premijer ne mora u samoizolaciju premda je u Zadru bio blizu dvojice tenisača koji su zaraženi Covidom 19, oštro je danas prigovorio Ostojiću jer je sam odlučio ostati u samoizolaciji, nakon što je bio blizu zaraženog kandidata SDP-a.

Plenković je, očito, zadovoljan Capakom. “Jako je važno da naši građani slušaju preporuke onih koji su stručnjaci u ovom području, prije svega epidemiolozi, infektolozi, virolozi. Mislim da nije dobro da bilo tko, a pogotovo netko na odgovornoj javnoj dužnosti radi nove modele i načine epidemiološke zaštite koji nisu utemeljeni na onome što struka govori, nego sam sebi nešto propisuje”, rekao je Plenković.

“Ako bi građani slijedili Ostojića, umjesto da u ponedjeljak dođu na posao mogli bi reći da idu u samoizolaciju. Argument mu je tanak, pozivam građane da slušaju stručnjake i da se vrati normalno povjerenje u one koji su pobijedili koronavirus u prvom valu”, poručio je Plenković iz Gospića.

Komentiraj