Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji u povodu smrti akademika Milana Moguša, koji će, ističe, u hrvatskoj povjesnici ostati zabilježen po predanome znanstvenom doprinosu hrvatskom jezičnom i kulturnom identitetu.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku akademika Moguša, istaknutoga hrvatskog filologa. Kao dugogodišnji član i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te predstojnik Katedre za dijalektologiju i povijest hrvatskog jezika životni je vijek proveo u predanome proučavanju hrvatskih jezičnih pojavnosti približivši mnogim naraštajima jezik starije hrvatske pismenosti. Posebno ćemo pamtiti njegove prinose povijesti hrvatskoga jezika, leksikografiji, fonologiji i pravopisu,” stoji u sućuti predsjednika Vlade.

Istaknuti  hrvatski filolog i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u razdoblju od 2004. do 2010. akademik Milan Moguš, umro je u nedjelju 19. studenog u Zagrebu u 91. godini života, izvijestila je u ponedjeljak ujutro HAZU.

Komentiraj