Plenković u Sisku: “Zahvaljujem svima koji su kuhali. Većina te hrane je od Crvenog križa”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u nedjelju je stigao u Sisak, gdje su počele završne pripreme za skidanje zvonika sisačke katedrale.

“Katedrala je stara 260 godina i ovo je donekle slična operacija kao na zagrebačkoj katedrali. Došli so ovdje dati podršku vatrogascima koji to rade. Ministar Medved me izvijestio o svim temama na Banovini. Zahvaljujem svim volonterima koji su podijelili na tisuće obroka, oni će još jedno vrijeme nastaviti sa svojim aktivnostima, a od sutra će tvrtka Pleter preuzeti podjelu toplih obroka. Svi oni koji trebaju topli obrok, će ga i dobiti. Dogovorena je nabava 600 stambenih kontejnera i otkup 250 mobilnih kućica”, kazao je Plenković.

Komentirajući prozivke da sustav nije funkcionirao kako treba kaže: “Što se tiče hrane u Petrinji, zahvaljujem svima koji su nesebično došli i dali svoj trud. Velike količine hrane koje su skuhane dolazile su od Crvenog križa..cijeli proces ide dobro…”.

Podsjetimo, ministar Darko Horvat u subotu je rekao da se sad kuha oko 15 tisuća toplih obroka u Petrinji i da je to previše. Najavio je da država preuzia organizaciju hrane.

“Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15 tisuća i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka, koji je potrebno pripremati. Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni”, izjavio je Horvat u subotu.

Komentiraj