PLENKOVIĆ: “U HDZ-u sve pršti od želje za koalicijom s SDP-om nakon onih divnih, kulturnih izjava”

Premijer Andrej Plenković komentirao je u četvrtak, nakon sjednice Vlade, izborne liste i mogućnost koalicije s Penavom, Škorom i SDP-om.

“Još je rano govoriti kako će izgledati većina, no građani, posebno poduzetnici, prepoznat će naš rad. Danas možete birati između onih koji znaju gdje su i što su i između onih drugih. Pa, ovo je Vlada gdje se digao minimalac za 100 eura. Možete birati”, izjavio je Plenković.

Upitan može li zamisliti koaliciju s Penavom, Škorom i Pupovcem, kaže: “Nisam spreman koalirati sa svima njima. HDZ će biti u poziciji da bira s kim će ići. Ići ćemo s onima koji će nam biti slični programski ili svjetonazorski. Program i ideologija, najbolje je kad se slože oboje”.

Kaže i kako je uvjeren da koalicija s SDP-om nije moguća. “Nakon onih divnih, kulturnih izjava unutar HDZ-a sve pršti od želje za koalicijom s SDP-om”, kazao je sarkastično, prenosi Dnevnik.hr.

Izjavio je kako stranka ima i više nego dovoljno vremena da složi izborne liste. “Vidjet ćemo tko će biti predložen, ali konačnu odluku donose najviša tijela stranke, a ja kao predsjednik imat ću utjecaj na to kako će liste izgledati”, kazao je.

Komentiraj