HINA/ Daniel KASAP

PLENKOVIĆ “Što bih ja vama odgovarao na pitanje tko je zvao Šavorića?”

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon Središnjeg odbora HDZ-a na čijem dnevnom redu je bio nacrt novog stranačkog statuta koji će biti tema izvještajnog sabora HDZ-a u subotu, 26. svibnja.

Premijer je istaknuo da su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, predstavili ključne aspekte Sabora i jednoglasno prihvatili nacrt prijedloga novoga Statuta HDZ-a, što je druga sjednica Središnjeg odbora koja se bavila ovim pitanjem.

“Mislim da smo u ovih proteklih 4-5 mjeseci zahvaljujući radu skupine imali široki uključiv pristup izradi teksta koji je moderan, onakav kakav treba biti da osuvremeni rad stranke u ovom desetljeću”, rekao je premijer dodavši da na Saboru neće biti pobune.

“To je prigoda da raspravimo aktualni trenutak Hrvatske i aktualni trenutak stranke. Preuzeli smo odgovornost za Hrvatsku na svim razinama vlasti”, rekao je.

“Ako je netko otvoren za dijalog, onda sam to ja.”

Premijer je također komentirao i potez SDP-a koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

“To je njihovo pravo, mislim da je to dio ove političke utakmice koju gledamo na dnevnoj razini”, izjavio je, dodavši kako se ne bavi prijavljivanjima, ali i kako ured odvjetničkog društva Šavorić i partneri nije dobio besplatno na korištenje.

“HDZ je angažirao agenciju za zakup prostora, organizaciju snimanja spotova, na koji način i kako je agencija regulirala s drugima taj proces nije bio na nama, nisam bio u tijeku. Unex je druga strana što se tiče HDZ-a, sve što su oni za nas učinili u toj kampanji je bilo plaćeno,” rekao je premijer, dok je na upit o tome tko je iz Vlade pozvao Šavorića, premijer je odbio odgovoriti.

“Što bih ja vama otkrivao takve detalje koji nisu bitni, kojih se na kraju krajeva ni ne sjećam? Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv,” zaključio je Plenković.

Komentiraj