PLENKOVIĆ PUN SEBE OPLEO PO MILANOVIĆU I OPORBI ‘Od čega nas spašavaju? Schengena? Pelješkog mosta? Pobijedio je HDZ!’

Autor:

14.04.2024., Zagreb - Zavrsni predizborni skup HDZ-a na Trgu Petra Preradovica u Zagrebu. Andrej Plenkovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u 23 sata stigao je u stožer Hrvatske demokratske zajednice gdje će održati govor pred članovima stranke. 

Prema aktualnim podacima, HDZ vodi, ali i dalje ostaje otvoreno pitanje hoće li u narednim danima uspjeti sastaviti većinu.

Plenković u dvoranu ušao uz zvuke Eye of the Tiger, a riječ je o poznatoj pjesmi na koju su u ring ulazili brojni borci.

Nakon što su ga najavili kao budućeg premijera, Plenković je kazao: “Hvala svima, dopustite da zahvalim svim našim biračima i sugrađanima. Koji su zahvaljujući Milanoviću održani na ovaj bizaran dan.”

“Bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima”.

“Od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu. Želim čestitati i drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a”, kazao je Plenković.

“Mi ćemo nastaviti politiku koja je proteklih godina zaštitila hrvatske građane od kriza. Upravo imajući na umu da su ovi izbori održani u zahtjevnim okolnostima, prilika je to da treći put tražimo povjerenje hrvatskih birača. Morali smo voditi kampanju u uvjetima očitog kršenja Ustava. Unatoč porezu, oni i dalje govore o nekoj vladi kvazinacionalnog spasa koji bi nas trebali spasiti šengena, Pelješkog mosta, Rafala ili naših zajedničkih planova da razvijamo Hrvatsku do kraja ovog desetljeća. I ta razlika, pogotovo od onih koji su opet artikulirali svojevrsni govor mržnje, nastavljaju retoriku koja nije primjerena. Želimo obećati i pozvati sve stranke koje su dobile povjerenje, a koje ne pokazuju znakove isključivosti kao oni koji se nisu pomakli, koji zaostaju 20 razlike, osvojili su samo jedan mandat više. Katastrofalno vrijeme provedeno u oporbi, ne zaslužuju voditi hrvatsku vladu. Pobijedio je HDZ”, rekao je premijer.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.