Marko Lukunic/PIXSELL

PLENKOVIĆ "S Brkićem se nisam čuo"

Predsjednik vlade Andrej Plenković ustvrdio je u utorak kako je požar koji je uništio parišku katedralu Notre-Dame “tragedija civilizacijskih razmjera”, kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića odbio je komentirati, a snimku puštenu na suđenju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u aferi Agram, kaže, nije imao prigodu čuti.
“Nakon jučerašnje objave koju smo kao vlada dali i ja osobno, izražavam još jedanput zaista veliko žaljenje. Pariz je grad s kojim sam više nego identificiran. Tamo sam proveo pet godina svoga života, a Notre-Dame je simbol kršćanstva, cijele Europe. Mi u ovom trenutku razmatramo unutar vlade kako da već u četvrtak pošaljemo poruku solidarnosti, potpore”, rekao je Plenković u Novoj Gradiški nakon sjednice Savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem.
Siguran je, kaže, da će se brojni željeti uključiti se u obnovu Notre-Dame. “Hrvatska je solidarna s francuskim narodom i zaista nam je žao da se ovako nešto dogodilo u gradu koji je broj jedan kao svjetska turistička destinacija, a ova je katedrala bila jedna od najposjećenijih”, naglasio je Plenković.
S Brkićem se nisam čuo
Premijer je odbio opetovano komentirati kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je, navodno, koristeći se uslugama Franje Varge, presretao mailove svoje bivše supruge, poručivši tek kako je o tome sve već rekao, dok je na pitanje je li se s njim čuo, kratko uzvratio: “Ne!”
Nije bio riječit ni u odgovoru na pitanje o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kojemu je zbog afere ‘Agram’ jučerašnje suđenje nastavljeno preslušavanjem audio zapisa među kojima se moglo čuti kako gradonačelnik urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika. “Nisam imao prigodu to čuti”, kratko je rekao novinarima, no na njihov prijedlog da mu je puste rekao je: “Ovo ćemo nekom drugom prigodom. Danas je meni Savjet (za Slavoniju, Baranju i Srijem) bitan!”.

Komentiraj