PLENKOVIĆ ODRŽAO POBJEDNIČKI GOVOR: “Hrvatska treba vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao je u nedjelju pobjednički govor, nakon što je ta stranka prilično uvjerljivo slavila na parlamentarnim izborima.

“Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnoj pobjedi HDZ-a”, rekao je Plenković na početku i spomenuo partnere.

“Želim zahvaliti svim građanima, svima koji su izašli i dali svoj glas. BIlo da su ga dali nama ili nekoj drugoj stranci. To je demokracija. Iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska”, poručio je i dodao da ovaj rezultat obvezuje.

“Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtjevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo. Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava”, rekao je Plenković.

Naglasio je da Hrvatska teba Vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam. “Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio. Hvala svim članovima, simpatizerima, svima koji su radili u stožeru, u općinama i županijama. Hvala i Hrvatima izvan Hrvatske Želim zahvaliti i svima koji su radili na izbornoj strategiji, koji su pratili raspoloženje birača, koji su pratili istraživanja”, kazao je.

Plenković je naglasio da im ova pobjeda daje za pravo da budemo malo veseli i opušteni. “Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku”, zaključio je.

Pogledajte govor:

Uživo iz HDZ-a.

Posted by Nacional News Magazin on Sunday, July 5, 2020

Komentiraj