Plenković o Tesli na kovanicama: “Srbija može imati svoje rezerve i stav, ali nema utjecaj”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković drugog dana radnog posjeta Hvaru obišao je radove na izgradnji aglomeracije Jelsa-Vrboska-Stari Grad.

U izjavi za medije komentirao je objavu DORH-a, koji je napad na Markovu trgu okarakterizirao kao terorizam. “Čim sam vidio snimku znao sam da je riječ o jednom snažnom momentu u kojem se dva puta vraćao, dva puta pucao po hrvatskoj Vladi, po hrvatskim policajcima i teško ranio jednog. Ne može se drugačije okarakterizirati nego terorizam. Teško mi je vjerovati da bi netko mlad i ničim izazvan se upustio u to djelo, terorisitčki čin. Mislim da treba napraviti dodatne napore i vidjeti tko su ljudi koji su utjecali na njega, indoktrinirali ga”, rekao je Plenković.

Dodao je da sumnja da nije bilo oticatelja niti pomagača. O sigurnosti na Markovom trgu Plenković je rekao da nije cilj da se na taj trg ne može doći, prenosi Dnevnik.hr.

Na hrvatskim kovanicama eura naći će se Nikola Tesla, što je izazvalo oštre reakcije iz Srbije. “Mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikola Tesla se rodio u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerirali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzmimamo”, poručio je.

Komentiraj