Plenković: “Ništa krivo o medijima nisam rekao, niste vi svete krave”

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u ponedjeljak da ništa pogrešno nije rekao kada je komercijalne televizije optužio za pristranost protiv HDZ-a.

Plenković optužio komercijalne televizije za pristranost, posebno N1: “Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija”

“Nije bilo ništa krivo, sve koje sam naveo krivo su izgovarali ime Filipovića. Isto se događalo u tiskovnim medijima. Lapsus je Branko Bačić, ovo su namjerne greške. Nije to kritika, nije to udar na medije. Nisu mediji svete krave da ne možemo o tome govoriti”, ustvrdio je Plenković.

“Neprimjerena je izjava predsjednika HND-a koji je tiši kad treba kritizirati Milanovića. G. Zovko kad treba reagirati na Milanovića, obazrivije je. Sad se usudi govoriti o meni kao da je dovoljan jedan Lukašenko u Europi. To je izlaženje iz svih okvira i pristranost. Umjesto Puhovskog ste doveli Lalića, deklariranog ljevičara, analitičara koji na najgori mogući način izvrijeđa kandidata HDZ-a. Ne mislim da je to nepristrano. Jedno je kad se u političkoj utakmici sučeljavaju kandidati, ili kad kandidata na najgori način karakterizira netko tko se predstavlja kao neovisni analitičar. Novine u svijetu prate određene ideologije, to je normalno. Ne možemo u Hrvatskoj živjeti u uvjerenju da su svi neovisni i objektivni”, nastavio je

Na pitanje reportera N1 o dokazima o namjeri sabotaže ironično je rekao: “Vi ste najkonzervativnija televizija u Europi. Ma ne, oni su njega hvalili. Govorili su da se ne zove Davor da bude simpatičniji biračima. Ne možete baš u ne znam koliko situacija nazvati to slučajnošću. Imam oči, uši, osjećam to. Nazovite to kako hoćete, ali to je tako. G. Macan je radio za Vladu prije tri godine kao savjetnik.”

Plenković je s novinarima razgovarao nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Glavna tema naših razgovora bio je osvrt na rezultate izbor. Jedinstven je stav da je ovo pobjeda HDZ-a, ostvarili smo premoćnu poziciju”, rekao je Plenković na početku.

“U Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ostvarili smo značajne iskorake. Ukupno smo zadovoljni. Bilo je rezultata koji nisu u skladu s našim očekivanjima, onaj u Splitu i Šibensko-kninskoj županiji, ali ne možemo pobjeđivati baš svugdje. Izvući ćemo pouke, podnijeti izvješća…”, dodao je.

Na pitanje o suradnji Zagreba s državom rekao je: “Očekujem dobru suradnju. Naša je politika kvalitetno upravljanje na svim razinama. Kao i dosad, imali smo odličnu suradnju sa svim lokalnim čelnicima, isto očekujemo od novoizabrane vlasti u Zagrebu.”

O Varaždinu je rekao: “Brojke su najbolji pokazatelj. Ako dobijemo toliki broj općina, gradova i županija, onda moramo biti zadovoljni. Što se tiče suradnje s Čačićem i Martinčević, ona je na nacionalnoj razini bila dobra. Lokalna utakmica ne utječe na to, sutra imamo sastanak pa ćemo razgovarati.”

“U idućih šest mjeseci organizirat ćemo unutastranačke izbore na lokalnim razinama. Nije se dogodilo ništa dramatično da bismo sad donosili neke hitne odluke”, dodao je.

“Vice Mihanović i Davor Filipović bili su glavne mete u kampanji, to je vrsta agresije koja je utjecala na rezultate. Mihanović je bio sve bolji u sučeljavanjima, Puljak se vrtio oko tri točke, šuplja priča, ali on neka bude ponosan na antisemita koji mu je zamjenik i neka se pere od toga iduće četiri godine”, prenio je N1 Plenkovićevu izjavu.

Komentiraj