PLENKOVIĆ NAKON RUČKA S PARTNERIMA: “Sve znam već, ali reći ću vam sutra”

 

U srijedu je održan sastanak predsjednika Andreja Plenkovića s članovima nove parlamentarne većine. Uz Plenkovića i HDZ-ovce na ručku su predstavnici nacionalnih manjina, čelnik HSLS-a Dario Hrebak, predsjednik HNS-a Predrag Štromar i prvi čovjek Reformista Radimir Čačić.

Sastanak je počeo iza 13 sati u zagrebačkom restoranu Baltazar,a završen je oko 15 sati. Nakon sastanka je Plenković dao izjavu novinarima.

“Razgovor protekao u vrlo dobrom ozračju. Predstavio sam im dinamiku aktivnosti sutra i idući tjedan”, rekao je Plenković i najavio da sutra ide po mandat za sastav nove Vlade. Sredinom idućeg tjedna bit će sjednica Sabora, a predstavit će i program buduće Vlade. Rekao je da će sutra predstaviti arhitekturu nove Vlade, a potvrdio je tek da će Vlada biti manja. ”Sve znam već, ali reći ću vam sutra”, rekao je Plenković.

Na pitane je li Banožić sposoban za resor Ministarstva obrane rekao je da su svi sposobni. ”Čut ćete sve”, odgovorio je na pitanje tko će biti ministar obrazovanja.

Ponovio je da je pokrenuo inicijativu da pokrene čelnike grupacija. ”Imao sam dobru namjeru da ih upoznam s onim što kanimo napraviti, objasnim izazove”, naveo je razloge pozivanja oporbe na sastanak u Vladu. Poručio je da su plaće i mirovine, unatoč koronakrizi, sigurne.

Tijekom četvrtka premijer će objaviti i izgled nove Vlade, a konkretna imena ministara trebali bismo doznati u ponedjeljak. Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi se održati 22. srpnja.

Državno izborno povjerenstvo u četvrtak ujutro trebalo bi objaviti službene rezultate parlamenatarnih izbora, a onda ih još treba potvrditi Ustavni sud. U 10:30 uručit će ih predsjedniku RH.

Nakon toga, u 11:30 predsjednik Zoran Milanović primit će Andreja Plenkovića i dati mu mandat za sastav nove Vlade. Potom će se obojica obratiti medijima.

Komentiraj