PLENKOVIĆ “Možete nas mrziti, ali ne dopuštam etikete korupcije!”

Nakon premijerova predstavljanja dvojice budućih potredsjednika Vlade Božinovića i Marića, te budućeg ministra uprave Ivana Malenice na Odboru za ustav, SDP-ov Peđa Grbin zatražio je od premijera da objasni razloge za odlazak ministara i spominjao koruptivne afere.

“Rasprave o Malenici ne bi bilo da svemu nisu prethodile afere gospodina Kuščevića”, kaže Grbin.

“Što se tiče rekonstrukcije Vlade, ja sam javnosti pojasnio koji su razlozi za rekonstrukciju Vlade”, odgovorio je Plenković Grbinu, prenosi N1.

“”Gospodine Grbin, niti ja niti vi nismo sud, da donosimo kategoričke zaključke o tome je li netko nešto prekršio ili ne. Za razliku od vašeg političkog pokušaja da stvarate atmosferu da je netko kriv, ja to nikad neću reći, baš nikada, zato što cijenim sustav i znam što je presumpcija nevinosti. Nikad nikome neću dopustiti da meni i mojoj vladi lijepi etikete i epitete koji imaju veze s korupcijom. Možete nas ne voljeti, možete nas mrziti, kao što to neki ovdje čine, ali nikad neću dopustiti da netko meni ili mojoj Vladi lijepi etikete korupcije”, rekao je Plenković.

“Ja vam ne lijepim etiketu korupcije, ja bih volio da ova Vlada nema etiketu korupcije. Epitet korupcije vam je zalijepio gospodin Tolušić, kad je izvan svake tržišne cijene angažirao trgovačko društvo da mu sagradi kuću i roštilj, etiketu korupcije zalijepila vam je i gospođa Žalac kad se u njenom dvorištu našao Mercedes koji nije u imovinskoj kartici, a povezan je s društvom koje je dobilo milijune. I konačno, etiketu korupcije zalijepio je i gospodin Marić, koji je za pedesetak eura po kvadratu prodavao zemljišta u Dubrovniku i okolici”, rekao je Grbin.

Komentiraj