Plenković: “Letjelica koja je pala u Zagrebu je ruske proizvodnje, kontaktirali smo i ukrajinsku stranu”

Autor:

epa09781960 Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic speaks to the press as he arrives for an emergency European Union (EU) summit on the situation in Ukraine at the European Council building in Brussels, Belgium, 24 February 2022. A special meeting of the European Council was urgently convened to discuss the situation in Ukraine. Ahead of the summit, EU leaders issued a joint statement in which they 'condemn in the strongest possible terms Russia's unprecedented military aggression against Ukraine.'  EPA/JOHN THYS / POOL

EPA/JOHN THYS / POOL

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković dao je u petak iz Versaillesa, gdje traje sastanak svjetskih lidera o stanju u Ukrajini, izjavu za medije o letjelici koja je pala na zagrebačkom Jarunu.

“Prema onome što sada imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunjske. Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Dobro je što nema ozlijeđenih i pala je na dio koji nije niti kuća niti zgrada”, rekao je i dodao da nadležne službe obavljaju izvide.

“Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maksimalno uložiti napore da se utvrde razlozi dolaska i rušenja ove letjelice u Zagrebu”, rekao je Plenković.

Na Zagreb pala letjelica teška šest tona, došla je iz Ukrajine: “Vrlo fascinantan komad iz sovjetske ere”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.